Oils4dailylife

Wat zijn Etherische oliën?
Etherische oliën zijn aroma’s in vluchtige vloeibare vorm en wordt gedestilleerd uit bloemen, struiken, bomen, wortels en zaden. De essentiële oliën kunnen door zorgvuldige destillatie 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd zijn dan de oorspronkelijke plant. Alhoewel ze vele malen sterker zijn dan de oorspronkelijke plant, hebben ze in tegenstellingen tot vele medicamenten bijna geen negatieve bijwerkingen. Dit is vooral voor mensen belangrijk die hun gezondheid snel en op een natuurlijke manier terug willen krijgen. De essentiële oliën van Young Living zijn van therapeutische kwaliteit, biologisch verbouwd en bevatten geen additieven. Met weinig druppels kunnen al goede resultaten geboekt worden. Ze kan op verschillende manieren gebruikt worden; verdampen, in aromatherapie, op de huid, in massageoliën. Ze zijn zo ongelooflijk puur dat enkele oliën zelfs ingenomen kunnen worden.

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen zeer snel kunnen doordringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden, op de voeten of ergens anders, dan kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Geneeskrachtige werking
De essentiële oliën van de plant en het menselijk bloed hebben verschillende zaken gemeen; Ze werken tegen infecties, bevatten hormoonachtige samenstellingen en helpen mee bij de regeneratie van het betreffende levenssysteem. Essentiële oliën bezitten sterke antibacteriële, antischimmel, en anti virale eigenschappen.
Virussen en bacteriën bouwen geen resistentie op tegen het helende vermogen van etherische oliën, zoals bijvoorbeeld het geval is met moderne geneesmiddelen zoals antibiotica. Kenmerkend voor middelen die in de fabriek gemaakt zijn is dat ze bestaan uit een paar scheikundige componenten die aan elkaar gebonden zijn. Essentiële oliën daarentegen bestaan uit een complexe samenstelling van honderden scheikundige stoffen die door een ingewikkeld proces in balans zijn gebracht door de natuur zelf.

Veel oliën met een therapeutische werking bevatten sesquiterpenen, die helpen om de het zuurstofgehalte in het limbische systeem van de hersenen te verhogen. Meer zuurstof in de hersenen en vooral het gebied van de pinealis (pijnappelklier) en de hypofyse, leid tot een toename van uitscheiding van hormoonachtige stoffen (endorphinen), neurotransmitters en antilichaampjes. Frankincense, sandalwood, lavendel en cederhout zijn een paar oliën die sesquiterpenen bevatten.

Een andere manier waarop deze oliën in het lichaam werken is via de Amygdala. Onderzoekers ontdekten in 1989 dat deze klier een belangrijke rol speelt in het opslaan en loslaten van emotioneel trauma. De enige manier om de amygdala te stimuleren is door de reuk. Hierdoor kunnen essentiële oliën van therapeutische kwaliteit een hulpmiddel zijn bij het loslaten van emotioneel trauma.

Aria starterskit

Young Living Essential Oils
Young Living is een stevig gevestigde leider op de markt van de essentiële oliën. Het is het enige bedrijf van zijn soort dat zijn eigen planten van eigen zaad laat groeien, ze op bewuste manier verbouwd, zelf destilleert en verpakt om er zeker van te zijn dat er geen pesticiden of chemicaliën in de producten komen en je er zeker van kunt zijn dat je een pure, biologische olie van therapeutische kwaliteit krijgt. Als je op de etiketten van vele etherische oliën kijkt dan zie je dat ze alleen voor geur-kwaliteit/parfum kwaliteit zijn en niet therapeutisch. Om er zeker van te zijn dat je met een olie te maken hebt die therapeutisch toepasbaar is, moeten ze Afnor of Iso getest zijn.

Young Living Essential Oils heeft 72 enkele oliën en 60 olie mengsels en bovendien vele producten waaraan de oliën toegevoegd zijn (voedingssupplementen, huishoudmiddelen, lichaamsverzorgingsproducten)