Het teken Leeuw

De Zon loopt door het teken Leeuw van 23 juli tot 23 augustus

De Leeuw is het tweede vuur teken en valt onder het vaste kruis. Dat wil zeggen dat zijn Innerlijke Kracht van binnen naar buiten stroomt. Het enthousiasme van de Leeuw is minder spontaan als van het eerste vuurteken de Ram. Pas als hij zelf echt van iets overtuigd is komt hij er met veel charme mee naar buiten.

De Leeuw is de koning van het dierenrijk en zijn heerser is de Zon, het centrum van ons zonnestelsel. Zo wil de mens Leeuw ook graag in het centrum staan, hij wil gezien worden en streeft naar belangrijke en in het oog springende functie in de maatschappij. Hij is een goede leider en organisator en delegeert het werk onder zijn ‘dienaren’. Hij heeft het vermogen om de touwtjes stevig vast te houden.
Ook in het dagelijkse leven, op feestjes en partijen, bij de vereniging laat hij zich van zijn goede kant zien, waar hij binnenkomt valt hij op.

Hij straalt eigenwaarde en zelfvertrouwen uit en kan het overdrijven om maar niet te laten merken dat hij zich van binnen onzeker en klein voelt. Hij heeft de neiging om zich met iedereen om zich heen te wedijveren om te zien waar hij staat ten opzichte van anderen. OP basis daarvan bepaalt hij zijn houding tegenover de ander. Neerbuigend naar zijn mindere, joviaal naar zijn meerdere en opbiedend tegen zijn gelijke.

Iemand geboren onder het teken Leeuw heeft een warm hart, heeft veel te geven, staat klaar om anderen bij te staan en te helpen. Hij kan ook uitstekend met kinderen omgaan en kinderen voelen zich aangetrokken tot dit teken. Bij zijn gevoel voor theater en creatieve expressie voelen kinderen zich vrij bij hem om zich te uiten.

De Leeuw is een van de kwetsbaarste tekens van de dierenriem.

De Leeuw is het teken dat in de zomervakantie valt: genieten, luieren, uitgaan, zich mooi maken, dansen, in het middelpunt willen staan en alles uit het leven halen. Dat is één van de vele uitdrukkingsmogelijkheden van de Leeuw, een andere uitdrukking is het opzoek gaan naar je Innerlijke Goud via creatieve expressie, dat is natuurlijk waar het werkelijk om gaat.

Hoe goed sta je in verbinding met de diepere lagen van jezelf. Welke passie zit er in je, wat wil je diep vanbinnen aan de buitenwereld laten zien. Dan komt de vraag natuurlijk: durf je je kwetsbaar op te stellen. Als je in alle opzichten van jezelf houdt dan heb je geen bevestiging meer nodig uit de buiten wereld om je krachtig te voelen dan kan je creatieve energie van binnenuit volop stromen.
Wat heb je nog nodig om je passie echt naar buiten te laten komen om werkelijke te zijn wie je bent?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie