Volle Maan in het teken Maagd

De Volle Maan in het teken Maagd.

Bij een Volle Maan is het van belang om stil te staan bij wat je tot nu toe bereikt hebt. Wat kun je loslaten en wat heb je nog nodig voor je volgende groei. Als je naar de natuur kijkt zie je de groeikracht al naar boven komen. Heel voorzichtig laten onder andere de sneeuwklokjes en de krokusjes hun prachtige bloemen al zien.

De Maan staat in het teken Maagd op 11°23’, het teken van opruimen, schoonmaken en zuiverheid op alle niveaus (op aards-, fysiek-, psychisch- en zielsniveau), dienstbaarheid, analyse, perfectie, routine, voeding en gezondheid om er maar een paar te noemen. Bij deze volle maan krijg je de kans om te kijken wat je nog zuiverder kunt maken en nog op kunt ruimen om dat te bereiken wat je passie is. Wees vooral niet te kritisch naar jezelf en anderen want daarmee blokkeer je jezelf. Wat ook een rol speel bij de Maagd is dat dit teken soms te bescheiden is, durf je te laten zien wat bij deze volle maan niet altijd even gemakkelijk zal zijn omdat de planeet Neptunus tegenover de Maan staat waardoor je je niet altijd even veilig voelt omdat je openstaat voor emoties en gevoelens van anderen.

De Zon staat in het teken Vissen op 11°23′, samen met de planeet Neptunus, deze planeet speelt een belangrijke rol omdat hij de heerser is over het teken Vissen. Deze samenstand maakt je verbinding met de komische energie heel dun en kun je makkelijker het contact met je gidsen en helper(s) maken of hun aanwezigheid voelen, als je je hiervoor openstelt.

Ook zorgt deze planeet verbinding dat je dienstbaar bent en ook behoorlijk gevoelig voor emoties vanuit je omgeving waardoor je niet zo goed bij je eigen energie kan blijven. Je kunt je verward voelen en je bent vrij makkelijk te beïnvloeden en je hebt de neiging om weg te dromen in een wereld van romantiek, liefde en kosmische eenheid waar je nu zo’n behoefte aan hebt.  Laat je niet door mooie woorden en beloftes uit de buitenwereld verleiden maar probeer toch echt realistisch te zijn.

Het teken Vissen en het teken Maagd zijn beide dienstbare tekens en zijn geneigd zichzelf weg te cijferen en anderen voor te laten gaan. Schenk vooral ook aandacht aan jezelf, wat heb jij nodig om te kunnen zijn wie je bent.

De uitdaging bij deze Volle Maan is om balans te vinden tussen orde en chaos, tussen realiteit en illusie, tussen het denken en het voelen, en tussen het aardse en kosmische.

Tijdens deze periode van de Volle Maan is het een mooie mogelijkheid om bezig te zijn met creatieve expressie en heb je mogelijk ook behoefte om hier mee bezig te zijn om tot jezelf te komen en contact met je Innerlijk te maken. Dit kun je onder andere doen door middel van intuïtief schilderen of bijenwas tekeningen maken of door mediteren, fotografie en/of om naar muziek te luisteren.  Via creatieve expressie kun je boodschappen of inzichten ontvangen bij deze prachtige stand van de Zon in Vissen samen met Neptunus tegenover de Maan.

Ik wens je een fijne en creatieve Volle Maan

Trudy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie