Nieuwe Maan in Waterman, gedeeltelijke Zonsverduistering

Bij een zonsverduistering of zonne-eclips schuift de Maan tussen de Aarde en de Zon, zodat de Zon vanaf de Aarde gezien, wordt afgedekt. We spreken van een gedeeltelijke zonsverduistering wanneer slechts een deel van de Zon wordt afgedekt zoals nu het geval is. Ook al is deze bij ons niet zichtbaar we voelen wel de uitwerking ervan voor het komende half jaar.
Tijdens een zonsverduistering zijn we tijdelijk afgesloten van de kosmische zonne-energie, waardoor de onbewuste processen in ons de overhand krijgen wat kan maken dat je je onbehagelijk of angstig voelt, het is net of je de controle verliest waardoor je je niet veilig voelt.

De nieuwe Maan staat samen met de Zon in het teken Waterman. Tijdens deze nieuwe maan is het van belang om bij jezelf te onderzoeken of je werkelijk vrij bent, of je helemaal kunt zijn wie je bent vanuit vrijheid en onafhankelijkheid. Lukt het je nog niet om volkomen vrij en authentiek te zijn ga dan opzoek naar de pijn van afwijzing of van erbij willen horen, en hoe het komt dat je nog de complimenten van buitenaf nodig hebt om je zelf sterk te voelen.
De Waterman is ook het teken van vernieuwing, uitvindingen, gelijkheid, en zielsverwantschap. Wat heb je nodig de komende tijd om jouw eigen uniekheid neer te zetten.

De planeet Mercurius (communicatie) staat samen met de Zon en de Maan, Mercurius helpt je om woorden te vinden om je emoties te uiten en op een rijtje te zetten. Het teken Waterman is ook diegene die graag over allerlei sociale – en politieke onderwerpen wil discussiëren om opzoek te gaan naar vernieuwingen, hier voelt Mercurius zich wel thuis.

De planeet Uranus maakt een mooie verbinding met bovenstaande planeten. Uranus is de planeet die heerst over het teken Waterman. Deze kan ervoor zorgen dat er doorbraken kunnen komen op allerlei gebieden waar vernieuwing nodig is. Dat geldt in het groot en in het klein. Uranus is de bliksem bij heldere hemel, plotseling is het er.
De samenstand van al deze planeten kan er ook voor zorgen dat jij of groepen mensen die het niet eens zijn met de gangbare regels en wetten in opstand kunnen komen om zich te laten horen dat ze het er niet mee eens zijn. Vrijheid van meningsuiting.

De asteroïden Juno en Hyglea staan ook bij deze nieuwe maan en de zonsverduistering.
Juno staat o.a. voor echte liefde, zielsverwantschap en relaties. De behoefte aan relaties waarin je op zielsniveau verbonden bent wordt steeds sterker, de behoefte naar vrijheid in relaties en spirituele eenheid groeit bij velen van ons mensen. Bewustwording is nodig om uiteindelijk de werkelijke kosmische eenheid en – liefde te ervaren.
Hyglea staat voor hoe gezondheid verkregen kan worden. Wat werkt wel voor iemand en wat niet. Ook hier is het van belang om te onderzoeken wat jij nodig hebt om gezond te blijven, wat voor een ander geldt hoeft niet voor jou ook zo te werken. Alles wat met Waterman te maken heeft gaat ook over alternatieve gezondheidszorg, als het goed is gaat men zich ook daar steeds meer in verdiepen, vooral voor de natuurlijk weg van genezen. Ook gaat het over grotere sociale gezondheidsprojecten.

Natuurlijk is het ook hier weer van groot belang om te kijken hoe de stand van de zon, de maan en de planeten in jouw eigen horoscoop uitwerken. Hoe meer planeten in jouw horoscoop geraakt worden hoe meer je er van zult ervaren.

Fijne nieuwe maan

15 februari 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie