Nieuwe Maan in Steenbok

Tijdens nieuwe maan is het altijd een periode van introspectie. Hoe sta je ervoor wat heb je tot nu toe bereikt. Wat kun je loslaten en wat heb je nodig om je doel te bereiken. Durf te voelen wat voor jou van binnen uit nodig is.
Tijdens deze nieuwe maan (op 26°, 17 jan. om 03.17 uur) is dat bij uitstek het moment om er serieus naar te kijken. De Steenbok gaat over creatie, hard werken om de top te bereiken, verantwoordelijkheid, discipline, regels en wetten, plichtsbesef, behoudend, structuur, zekerheid en begrenzing. Het kan voor een Steenbok soms moeilijk zijn om stil te staan bij wat hij voelt en om te luisteren wat hij emotioneel nodig heeft. Toch is dit van groot belang om je niet alleen door de buitenwereld te laten sturen maar vooral ook naar je hart te luisteren om te doen wat werkelijk bij jou hoort. Altijd hard werken kan een vlucht worden om niet naar je innerlijk te luisteren en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.
De planeet Venus staat bij deze nieuwe maan en dat wil zeggen dat je behoefte hebt aan balans en harmonie om te kunnen voelen hoe je een goede verbinding met jezelf kunt maken en met anderen om je heen. Omdat de planeet Uranus ook in verbinding staat met deze nieuwe maan kan het zijn dat veel dingen anders gaan lopen dan je verwacht. Ook met betrekking tot relaties, past iemand niet meer bij je dan kan het zijn dat je voor je eigen vrijheid kiest of dat er juist weer dynamiek terugkomt in relaties die wat saai zijn geworden.
De planeet Mars doet ook mee en kan tot actie aanzetten om o.a. nieuwe verbindingen aan te gaan maar hij staat beslist niet op één lijn met Uranus. Zet dan niet al te overhaast nieuwe stappen, denk er eerst goed over na, luister naar je hart want Mars en Uranus die elkaar hier niet liggen kunnen impulsief handelen met alle gevolgen van dien. Aan de andere kant kunnen beide planeten de Steenbok uit zijn keurslijf halen en voor leuke onverwachte acties zorgen. Laat je verrassen en leef vooral in het hier en nu.

Wat bij deze standen ook belangrijk is, is dat ze verbinding maken met planeten in je eigen horoscoop want dan merk je er het meeste van. Onder andere: vooral diegenen die geboren zijn halverwege de maand januari, april, juli en oktober kunnen dit voelen. En natuurlijk nog meer mensen maar dat valt buiten dit verhaal.

Dit is weer een klein tipje van de sluier opgelicht.

Warme groet Trudy

14 januari 2018

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie