Mercurius Retrograde

RETROGRADE MERCURIUS
Mercurius gaat vandaag, 3 december, op de dag van de Volle Maan, retrograde (achteruit) lopen, tot 23 december 2017.
De planeet Mercurius is de boodschapper van de goden, hij gaat over de handel, verkeer, vervoer en communicatie in de breeds mogelijke zijn. Tijdens deze retrograde gang van Mercurius kan een en ander met oponthoud gepaard gaan. De pakketjes van de post kunnen vertraging oplopen, misverstanden op het gebied van communicatie, computers die het af laten weten. Het is de bedoeling dat je naar binnen keert in deze periode, je logica laat voor wat het is en naar je intuïtie luistert. Alles wat je hebt laten liggen op het gebied van Mercurius is van belang om te kijken wat je nog af wilt/moet ronden want daar is het nu de tijd voor.
De planeet Mercurius wordt vergezeld door de planeet Saturnus. Saturnus gaat o.a. over discipline, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheid, structuur en zekerheid. Beide planeten staan in het teken Boogschutter. De Boogschutter wil het liefst snel zijn doel bereiken waardoor hij aan allerlei details voorbij kan gaan. Nu is het van belang om te kijken wat je doel werkelijk is en wat nodig is om dit doel te bereiken en wat je hebt laten liggen waardoor je er niet komt.
Het is wel tegenstrijdig met de retrograde Mercurius waarbij je meer naar je intuïtie zou moeten luisteren en Saturnus die alles grondig volgens de regels wil uitzoeken. Probeer hier jezelf de ruimte te geven om een balans te vinden tussen je hoofd en je hart. Wees niet te streng of te hard (Saturnus) voor jezelf. Gun jezelf om fouten te maken want alleen daarvan kun je leren.
Bij een retrograde stand is het altijd weer tijd voor inkeer dus gebruik deze mogelijkheid om je zelf verder te ontwikkelen om je doelen te bereiken. Het past overigens ook goed bij deze tijd, bij de voorbereiding voor de Kerstdagen mits we de materiele kant niet de overhand geven.

Ik wens je een fijne tijd.

Trudy

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie