Nieuwe Maan in Schorpioen

Tijdens nieuwe Maan op Zaterdag 18 november 2017 om 12.42 uur, is het tijd om stil te staan bij het moment waar je nu staat. Welke zaadjes wil je planten om de bloemen te kunnen plukken ofwel wat wil je gaan onder nemen of aanpakken om je potentieel tot volle wasdom te laten komen.

Het teken Schorpioen is bij uitstek het teken dat de diepere lagen van de psyche wil doorgronden, deze nieuwe Maan is dus bijzonder geschikt om op zoek te gaan naar datgene wat je tegenhoudt om je passie naar buiten te brengen. Waar deze nieuwe Maan in je eigen horoscoop staat is het gebied waaraan gewerkt dient te worden. Je kunt daar de confrontatie met jezelf niet meer ontlopen. Dat wat niet meer bij je past moet je los gaan laten anders blijf je vastzitten en schiet je naar het tegenoverliggende teken Stier en dat is beslist niet de bedoeling. Als je je schaduwkant in het licht durft te zetten is het geen schaduw meer, maar een kwaliteit die je kunt bijschaven en tot een talent ontwikkelen.

De planeet Cheiron staat in verbinding met deze nieuwe Maan, Cheiron is de gewonde genezer, deze maakt je bewust van pijn en helpt je tegelijkertijd deze ook te helen op diepe lagen. Door voor jezelf te zorgen in plaats van voor de ander is het mogelijk dat je inzicht krijgt in je eigen verwondingen zodat er ruimte komt om te helen.

De planeet Jupiter staat ook in het teken Schorpioen helpt je om oude thema’s verder uit te diepen en te helen wat een extra lading geeft aan deze nieuwe Maan. Ook de planeet Venus staat in de Schorpioen en maakt een harmonische verbinding met Neptunus dat maakt erg gevoelig voor emoties van anderen waar je jezelf in kan verliezen. Zorg ervoor dat je hier bewust van bent en blijf goed gefocust. Deze stand kan ook voor diepe emotionele passie en intimiteit met je geliefde of partner zorgen. De verbeeldingskracht en het voorstellingsvermogen van deze planeten geven je ruimte voor creatieve expressie. Zo kun je via intuïtieve creaties je pijn en verwondingen mede helen. **

Daarbij komt dat de planeet Mars de heerser van Ram en Schorpioen) een spanningsaspect maakt met de planeet Pluto (de heerser van Schorpioen). Mars vanuit het teken Weegschaal wil graag de lieve vrede bewaren maar Pluto wil alles naar boven halen en zeggen waar het opstaat. Daarbij maakt Mars een verbinding met Mercurius, dus is het van belang om niets voor je te houden wat nodig is om uit te spreken. Doe je dit niet dan kunnen er heftige woordenwisselingen ontstaan die behoorlijk pijnlijk en kwetsend zullen zijn, waardoor je nog verder van huis bent. Kortom durf voor jezelf te staan.

** zaterdagmiddag 18 november a.s. tijdens de nieuwe maan geef ik een workshop bijenwastekeningen maken (Encaustic art). Dit past helemaal bij het thema van de volle maan. Via de tekeningen kun je dieper inzicht krijgen in de thema’s die er voor je spelen. Er zijn nog een paar plekken vrij. Als je nog mee wilt doen, stuur me dan een berichtje, bel me 0639 439 239, via fb of whatsapp me.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Plaats een reactie