Nieuwe Maan in het teken Maagd

Nieuwe Maan 20 september 2017 in het teken Maagd op 27°27’ om 07.30 uur.

Tijdens nieuwe maan is het de tijd om stil te staan bij wat je hebt bereikt en wat je weer los kunt laten omdat het je niet gebracht heeft wat je nodig had. Welke nieuwe plannen wil je gaan bedenken (nieuwe maan in Maagd) om die weer tot bloei te laten komen om steeds dichter bij je passie te komen?
De Zon en de Maan staan in het teken Maagd. Het teken van dienstbaarheid, analyse, perfectie, orde, ritme en regelmaat, nuttig en praktisch bezig zijn. Het is ook het teken van opruimen, schoonmaken en zuiverheid op alle niveaus (op aards-, fysiek-, psychisch- en zielsniveau). Voeding en gezondheid horen ook bij het teken Maagd. Het is hierbij van belang om te kijken wat heb je aan voeding nodig, welke stoffen voeden je werkelijk, eet je elke dag gezond of vul je jezelf met ongezonde voedingswaar die gifstoffen in je lichaam en geest achterlaten. Met welke mensen omring je jezelf, voeden ze je echt, cijfer je jezelf weg of laat je jezelf zien waardoor je elkaar kunt inspireren.

De Zon en de Maan staan tegenover de astroïde Cheiron (de gewonde genezer). Dat betekent dat je geconfronteerd kunt worden met oude pijn van heel vroeger of vanuit je ouders en/of voorouders. Voel wat dit je te vertellen heeft dan kun je dit nu opruimen waardoor je bevrijdt verder kunt.

De planeet Uranus staat in een moeilijke verbinding met de Zon en de Maan waardoor je ritme, regelmaat en routine behoorlijk in de war geschopt kunnen worden. Dit is nodig om je oude gewoonten te doorbreken. Je kunt hierdoor behoefte hebben om tegendraads te zijn en voor je eigen vrijheid te kiezen. Laat je mee stromen met deze energie om op een vernieuwende manier naar je levenspatroon te kijken. Kun je dit niet dan ontstaat er stress en chaos. Leer om goed bij jezelf te blijven door naar je innerlijke stem te luisteren.

De planeten Mars en Mercurius staan ook ik het teken Maagd waardoor de behoefte aan dienstbaarheid, nuttig en praktisch bezig te zijn extra nadruk krijgt en tegelijkertijd staat de planeet Neptunus ertegenover. Hierbij is het van belang dat je je niet te veel laat meeslepen in pijn en verdriet van andere mensen en dat het van belang is dat je niet alles blindelings kunt aannemen wat anderen zeggen, want dan kan het zijn dat je achteraf merkt dat je bedrogen uitkomt.  Probeer ook je dienstbaarheid en opofferingsgezindheid in te perken ander verlies je jezelf in een collectief verdriet. Blijf allert en goed bij je eigen kracht.

De planeet Venus is ook in het teken Maagd aangeland. Ze komt vanuit het uitbundige teken Leeuw en moet toch echt even wennen aan het sobere en bescheidene teken Maagd. Het grootse uitpakken is voorbij wat een grote overgang is naar de eenvoud en bescheidenheid waar ze nu mee te maken heeft. Haar gebaren worden kleiner en fragieler en meer toegespits op dienstbaar zijn naar de ander. Het gulle en royale wat Venus gewend was wordt nu teruggebracht naar wat echt nodig is en verspillen van energie is er niet meer bij. Venus wordt hier kritisch aan wie ze haar warmte en liefde geeft. Venus gaat ook over geld dus daar wordt nu goed opgelet waar het aan uitgegeven wordt. Luxe en dure artikelen die niet praktisch of nuttig zijn horen daar niet meer bij.

Fijn weekend en geniet van het naar binnen keren tijdens deze Nieuwe Maan.

Harte groet Trudy

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie