Zonsverduistering en Nieuwe Maan

Vandaag, 21 augustus is het Zonsverduistering en Nieuwe Maan op 28° in het teken Leeuw,  om 20. 29 uur

Deze zonsverduistering is een totale verduistering van de Zon door de Maan. In de Verenigde Staten is deze totale verduistering van West naar Oost waar te nemen. Deze eclips wordt daarom ‘The Great American eclips’ genoemd, omdat de totale verduistering alleen het vaste land van de Verenigde Staten treft en daar dus de grootste impact heeft. Tegen de tijd dat het laatste deel van de verduistering in de buurt van Nederland en België is, begint de Zon al met ondergaan en is er geen verduistering meer waar te nemen.
Deze zonsverduistering valt onder de Sarosserie 1 Noord, de betekenis hiervan volgens Bernadette Brady is als volgt:
“Onverwachte gebeurtenissen waarbij vrienden of groepen zijn betrokken zetten persoonlijke relaties behoorlijk onder druk. Die relatiekwesties doemen levensgroot op wanneer deze verduistering de geboortehoroscoop treft. Het is verstandig geen overhaaste beslissingen te nemen, aangezien informatie vervormd en mogelijk vals is. Deze eclips heeft ook een kern van vermoeidheid of van gezondheidsproblemen”.
Het opvallende is dat deze verduistering ook nog eens in het 7e huis van deze horoscoop valt. Dit huis gaat o.a. over relaties, vrienden en samenwerking.

In de oudheid werd een zonsverduistering als onheilbrenger gezien, maar tegenwoordig weten we dat een eclips een brenger van bewustzijn is. In het teken Leeuw wil dit zeggen dat het van belang is dat er vanuit je HART gehandeld moet worden, niet vanuit macht, afgunst en jaloezie. Het opgeblazen ego dat bewust moet worden dat iedereen mag zijn wie hij is en niemand meer is dan een ander. Vanuit het Watermantijdperk waar we naar op weg zijn is dit het thema waar het omdraait. Vrijheid en gelijkheid.
Deze verduistering valt samen met de vaste ster Regulus. Deze vaste ster staat ook bekend als ‘Leeuwenhart’ en kan opstuwen tot groot succes of fataal worden en wordt dan ‘verpletterende voet’ genoemd. Dus wees je goed bewust van waaruit je handelt.

 

Tijdens de Nieuwe Maan vanuit het teken Leeuw is het ook van belang om je af te vragen wat je nog meer nodig hebt om te kunnen oogsten bij de komende volle maan in het teken Maagd. Welke delen van jezelf mogen meer onder de aandacht gebracht worden om tot volle expressie te komen, hoe is het met je zelfrespect en eigenwaarde. Heb je nog complimenten vanuit de buitenwereld nodig om je goed te voelen. Zo ja, werk er dan aan om jezelf te leren waarderen voor wie je bent, dat je mag zijn wie je bent en dat je durft te stralen omdat een uniek wezen bent.
De planeet Mars staat nog redelijk dicht bij de Zon en de Maan en de planeet Uranus maakt een prachtige driehoek naar beide Lichten. Dit kan er juist voor zorgen om je eigen originele en unieke weg te gaan vanuit je hart. Doe je dit niet dan kan het universum onverwacht ingrijpen om je weer op je eigen weg terug te zetten. Luister naar je intuïtie en je vind je eigen unieke zelf. De Noordknoop (je opdracht) staat ook dicht bij de Zon en de Maan wat ervoor zorgt dat het nu echt de tijd is om vanuit je HART te leven en jezelf te durven zijn.
De planeet Cheiron maakt vanuit de Vissen een moeilijke verbinding naar de Zon en de Maan, dit kan oude pijn van afwijzing, dus niet jezelf mogen zijn, naar boven brengen. Door intuïtieve expressie in de vorm van o.a. schilderen, bijenwas tekeningen maken, schrijven, kan het zijn dat je inzicht krijgt in deze oude pijn en het vrij kan maken.
De planeet Saturnus staat samen met de Zwarte Maan in het teken Boogschutter. Saturnus gaat over de vormkracht en discipline verantwoordelijkheid en is je geweten, de Zwarte Maan geeft aan waar je niet wordt bepaald door je omgeving of waar je je niet aanpast. Het vraagt van je om vanuit je intuïtie je eigen weg te volgen.  Deze samenstand maakt dat je weigert je aan te passen aan autoriteiten. Je gaat hierbij opzoek naar je eigen ‘Wijsheid’, naar dat wat bij jou past. De planeet Mars maakt een harmonieuze verbinding met Saturnus en helpt je bij deze zoektocht.

Elke Leeuw, Waterman, Stier of Schorpioen die globaal genomen, tussen de 20° en 29° planeten hebben staan in hun horoscoop zullen bovenstaande voelen. Ook de Vuur tekens: De Ram en de Boogschutter, de Leeuw doet al mee. Eigenlijk bijna iedereen die tussen deze graden iets heeft staan merkt het.
Dit alles is eigenlijk nog maar een tipje van de sluier opgelicht.
Wil je meer weten hoe dit in jouw horoscoop uitwerkt laat het me dan even weten en voel je vrij om een afspraak te maken voor een horoscoop uitleg en een bijenwastekening maken.

Veel succes en een harte groet Trudy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Plaats een reactie