Volle Maan in Steenbok

Zondag 9 juli a.s. is het om 6.07 uur Volle Maan.

Deze volle maan in Steenbok staat in het teken van ambities, je doel bereiken, hogerop komen op de maatschappelijke ladder door discipline, hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel. De Maan staat ook voor het uiten van emoties en dat is iets wat bij deze stand niet gemakkelijk is, je kunt dan juist hard zijn voor jezelf en luisteren naar je emoties brengt je vaak van je stuk. Zeker met de planeet Pluto (transformatie en intensiteit) in samenstand met de Maan, wordt van je gevraagd om te kijken wat je van jezelf niet wil zien. De Zon schijnt vanuit het gevoelige en indirecte teken Kreeft Licht op de Maan en dan is het maar moeilijk om gevoelloos door te gaan en zou het mooi zijn om te luisteren naar de emoties die om aandacht vragen. Je vrij maken van deze verdrongen gevoelens en emoties maken de weg vrij om vanuit je Innerlijke Kracht (Pluto) verder te gaan. Dit helpt ook de planeet Mars (daadkracht en strijd) die dicht bij de Zon staat en tegenover de Maan en Pluto, om meer direct zijn energie te uiten zonder dat er boosheid, agressie en frustratie ongecontroleerd op de buitenwereld wordt afgereageerd.

De planeet Jupiter (de leraar, de heler, expansie) doet ook mee aan dit uitdagende spel, deze maakt een spanningsaspect met bovengenoemde planeten, wat er voor kan zorgen dat er een helingsproces opgang kan komen waardoor je tot inzichten kunt komen in je eigen groeiproces, maar ook dat je kan overdrijven en eigenwijs doorgaat om te bereiken wat je wilt met escalaties als gevolg.

Ook de planeet Neptunus doet een duit in het zakje om óf je te verbinden via meditatie met je Innerlijk Licht óf om te vluchten en grenzeloos doorgaan zonder te zien waar je nu eigenlijk mee bezig bent.

De planeet Saturnus (vormkracht, autoriteit) is de heerser over de Steenbok. Hij maakt een moeilijke verbinding met de planeet Mars (actie en daadkracht) én Mercurius (communicatie) waardoor je extra de neiging kunt krijgen om de buitenwereld te laten zien hoe goed je bent. Als gevolg van het alsmaar doorgaan in je oude patroon, zonder je bewust te zijn waar je echt mee bezig bent, ga je voorbij aan deze Volle Maan die tot doel heeft om tot rijping te komen van wie je werkelijk bent.

Als je de ruimte hebt ga dan rond deze Volle Maan mediteren (Zondagmorgen rond 6 uur), en je afstemmen op een schaduwzijde in jezelf om het Licht erop te laten schijnen. Achter elke schaduw kant zit een talent, wat is er mooier om die te ontdekken. Op deze manier wordt duidelijk hoe je verder kunt om jezelf te ontwikkelen op een manier waar je al zolang naar verlangde. Muziek waarbij je je geborgen voelt helpt om je mee te laten voeren naar je innerlijk bij deze Volle Maan.

Iedereen die in de periode van 8ste t/m de12de jarig is (ongeacht welke maand) zal deze Volle Maan duidelijk kunnen voelen als ze zich er voor openstellen. Iedereen die zich verbonden voelt met Moeder Natuur voelt elke maanstand en vooral de Volle Maan in zichzelf uitwerken, gelukkig.

Wil je weten hoe dit in jouw horoscoop uitwerkt dan geef ik je graag een consult.

Ik wens iedereen een uitdagende Volle Maan en een heerlijk weekend.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie