Nieuwe Maan in het teken Tweelingen

Donderdag, 25 mei 2017, op Hemelvaartsdag, om 21.43 uur,  is het Nieuwe Maan in het teken Tweelingen.

Nieuwe Maan is altijd weer een moment van introspectie, bij jezelf naar binnen keren om te kijken waar je nu staat, wat heb je nodig om te bereiken wat je wilt en wat brengt je niet meer verder en kun je achter je laten. Als je nu naar de natuur kijkt zie je hoe er al heel veel in volle bloei staat, de vogels zingen volop en je voelt de zindering van de energie van moeder natuur. Je kunt bij deze nieuwe maan de kracht van de natuur integreren om te voelen wat je nodig hebt voor de komende tijd, om zelf ook tot volle wasdom te komen.

Het luchtteken Tweelingen gaat over alles wat met communicatie te maken heeft, uitwisseling van gedachten, nieuwsgierigheid, beweeglijkheid, speelsheid, luchtigheid maar ook gevaar op versnippering van energie en oppervlakkigheid. Er is nu extra behoefte aan frisse lucht om zo goed mogelijk te kunnen ademen. Hoe beter men ademt hoe betert men denkt. Nu is het ook het moment om te kijken hoe zuiver je denken is, wordt je beïnvloed door gedachten die niet zuiver zijn en daardoor een verstikkende invloed op je hebben?
Bij deze nieuwe maan is het van belang dat je je gaat focussen op je denken en hoe je communiceert met jezelf en met anderen.
De Maan is ook verantwoordelijk voor onze diepere emoties en in het teken Tweelingen, waar het denken de sterke kant is, kan het zijn dat er vanuit je onbewuste spontaan emoties naar boven komen waar je je niet lekker door voelt. Loop er dan niet voor weg maar ga voelen waar deze vandaan komen, dan kun je ze opruimen en je weg vrij maken om tot ontplooiing te komen.
De Zon en de Maan staan nu dus samen aan de hemel, het is in dit mentale teken Tweelingen van belang om je denken en je intuïtie met elkaar te verbinden. Als je ze samen laat werken kunnen er de mooiste creatieve ideeën ontstaan.

De planeet Mercurius die de planetaire heerser is van de Tweelingen, staat op dit moment in het teken concrete aarde teken Stier. Deze kan je helpen om je creatieve ideeën om te zetten in vormkracht. Soms kan het je een gevoel geven dat het niet opschiet omdat vanuit de Stier-energie het langzaam maar wel zeker tot vormgeving kan leiden. Omdat de planeet Mercurius een mooie verbinding maakt met Neptunus kan het creatieve en intuïtieve aspect goed uit uiting komen. De komende dagen gaat Mercurius ook nog een harmonieuze verbinding maken met de transformatie planeet Pluto waardoor je grote stappen kan maken in je ontwikkeling.

Het is uiteraard van belang in welk huis dit zich afspeelt en welke verbindingen deze nieuwe maan maakt met de planeten uit je eigen geboortehoroscoop.

Ik wens je veel inspiratie voor de komende tijd.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

2 gedachten over “Nieuwe Maan in het teken Tweelingen”

Plaats een reactie