Volle Maan in het teken Weegschaal

Volle Maan in Weegschaal, dinsdag, 11 april 2017 om 08.07 uur, op 21° Weegschaal

Bij Volle Maan dan gaan de dagen vaak gepaard met drukte, er is dan veel beweging, je voelt en ziet veel meer, je staat meer open dan gewoonlijk.
Als je naar de natuur kijkt zie je dat er volop drukte en beweging is, de afgelopen dagen zag je de jonge blaadjes aan de bomen en het groen van de plantjes zich voor je ogen ontvouwen. Al het groen is nog zo pril en kwetsbaar en heeft soms nog bescherming nodig tegen de koude temperatuur. Ook de vogels kwetteren er op los en voelen het nieuwe van de lente, ze zijn druk bezig met het zoeken van takjes om hun kraamkamers te bouwen. De lammetjes dartelen en springen er op los in de wei. Het is Voorjaar.

Deze Volle Maan staat in de as Ram – Weegschaal.
De Zon staat in het krachtige, spontane, enthousiaste en impulsieve teken Ram, die voor zichzelf wil gaan. De Maan staat in het vriendelijke samenwerkende, diplomatieke en naar schoonheid, harmonie en balans zoekende teken Weegschaal.
Bij deze Volle Maan is het een mooi moment om even stil te staan (ondanks de uitgaande energie) bij wat er op dit moment in je leven zich afspeelt vooral op het gebied van relaties en samenwerking. Hierbij kun je je afvragen durf je voor jezelf op te komen en je te laten zien of houd je te veel rekening met de ander en cijfer je jezelf nog weg vanwege de harmonie, of ga je over je grenzen ten behoeve van de balans.  Hoeveel liefde voel je voor jezelf en hoeveel voor de ander, sta je wel open voor de liefde van de ander?
Het teken weegschaal gaat zoals je hieruit begrijpt over balans, harmonie en relaties, allen in de breeds mogelijke zin. Balans in relatie tot jezelf, de ander, de aarde en het universum, licht en donker, dag en nacht, twijfel en actie ondernemen en ga zo maar door.
De Ram is ook het teken dat met ongeduld te maken heeft, vaak niet nadenken maar snel doen en de Weegschaal probeert de dingen van alle kanten te bekijken en weet dan niet meer wat te kiezen. De uitdaging voor de komende tijd is om hierin de balans te vinden.

Tijdens deze Volle Maan staat de planeet Jupiter dicht bij de Maan in de Weegschaal, dan heb je de behoefte om juist fijn samen te zijn, samen te filosoferen om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, samen nieuwe plannen te maken. De Zon in Ram staat dicht bij de planeet Uranus, dan wil je weer graag je eigen weg gaat opzoek naar vernieuwing en uitdaging! Kortom het thema van deze Nieuwe Maan: de BALANS vinden tussen IK en de Ander wordt hierdoor versterkt.

Om het verhaal nog mooier te maken: de planeet Pluto (trasformatie) staat ook in verbinding met de Zon en de Maan en maakt een spanningsaspect wat oude ego problemen naar boven kan halen en daardoor kunnen emotionele conflicten tevoorschijn komen. Probeer je hierbij niet agressief op te stellen of in de weerstand te schieten, maar kijk wat er in je geraakt wordt om  inzicht te krijgen in je eigen oude pijn.

Ik wens je een hele fijne Nieuwe Maan.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Plaats een reactie