Zon in Ram

Morgen 20 maart gaat de Zon het teken vurige, onstuimige, energieke en enthousiaste teken Ram binnen. De Ram en de Lente horen bij elkaar alles wat jong, fris, sprankelend en nieuw is past bij de Ram.

De Ram wil vooruit, zoekt spanning en uitdaging en wil van het leven genieten en vooral zijn eigen weg gaan. De Zon die net het teken Vissen heeft verlaten en de soms dromerige, meegaande en opofferende energie nog na voelt werken wordt nu wakker gemaakt om weer volop mee te doen aan het leven van alledag waar hij weer zijn eigen stappen gaat zetten om zich verder te ontwikkelen. Dat wat voor hem van belang is zonder zich te laten afleiden door anderen. Het zal wel even wennen zijn om van de waterige Vissen energie over te stappen op het vuur van de Ram. Toch zullen de Rammen onder ons zich daar lekker bij voelen, want er komt voor hun gevoel weer beweging in de atmosfeer en ze kunnen makkelijke voor zichzelf opkomen.

Ook de planeet van de communicatie (Mercurius) en de planeet van de Liefde (Venus) staan in het teken Ram, dat geeft ook de sprankelende en ontvlammende, soms kortdurende, energie waar de Ram zo van houdt.

De heerser van het teken Ram is de planeet Mars en deze loopt nu door het rustige en afwachtende teken Stier, dat kan er toch wel een beetje voor zorgen dat de vurige en uitgaande energie van de Zon in het teken Ram toch niet helemaal vrij naar buiten kan stromen met de snelheid waar de Ram zo naar verlangt. Aan de andere kant is het juist weer prima waardoor de impulsieve kracht van de Ram beter gekanaliseerd kan worden. Het ‘niet nadenken maar doen’ motto van de Ram voorkomt dat hij zijn hoofd in deze periode niet zo hard hoeft te stoten en dat voorkomt weer veel kopzorgen. Hoofdpijn komt dan ook regelmatig voor bij dit teken. Alhoewel als een Ram zich laat inspireren vanuit zijn innerlijk zet hij altijd op het juiste moment de juiste stap.

De planeet Uranus loopt ook nog door het teken Ram, voor diegene die jarig zijn in de periode tussen 12 april en 16 april, kunnen er onverwachtse situaties komen die hun leven een andere wending kan geven. Het kan zijn dat je er lang op gewacht hebt, laat je verrassen.

Ik wens je veel plezier in de Lente maand van de Ram.

p.s. Wil je  weten hoe deze energie bij jouw uitwerkt vertel ik je dit graag in een consult.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie