Volle Maan in Maagd

Zondag 12 maart is het om 15.55 uur Volle Maan in het teken Maagd.

In deze lente periode komt langzaam de natuur weer tot leven. Alle kiemkracht die zich onzichtbaar in Moeder Aarde heeft afgespeeld komt nu tevoorschijn, de natuur ontluikt, het prille groen straalt je tegemoet, de vogels zoeken takjes voor hun nest en zingen alweer hun hoogste lied. Ze nodigen je uit om de natuur in te gaan.

De Volle Maan valt in het teken Maagd dit teken staat voor betrouwbaarheid, dienstbaarheid naar anderen, de handen uit de mouwen steken, realistisch, kritisch en voor voeding en gezondheid.
Het is niet alleen belangrijk om goed voor anderen te zorgen, het gaat het er ook om dat je goed voor jezelf zorgt, wat heb jij nodig op alle niveaus van zijn. Hoe goed luister je naar je lichaam, ben je soms te kritisch en te hard voor jezelf, dan het is tijd om dat wat je niet meer voedt vrij te laten, op deze manier komt er ruimte voor de stem van je hart.
Deze Volle Maan kan je ook behoefte geven om schoon te maken en op te ruimen. Vroeger had je nog de voorjaarsschoonmaak, dan werd alles in huis binnenste buiten gekeerd totdat er geen stofje meer te bekennen was.
Deze periode kan ook goed gebruikt worden voor de fysieke schoonmaak door middel van detoxen. Er zijn talloze manier om dit te doen.

De Zon staat in het teken Vissen, door je te verbinden met de natuurkrachten ontstaat er een stilte in jezelf en kun je contact maken met je innerlijk om te weten wat je nodig hebt om jezelf te voeden en te groeien. Ga daarom bijvoorbeeld na, welke kruiden je lichaam nodig heeft om in optimale conditie te komen. Dan kun je deze kruiden met de volgende nieuwe maan zaaien of planten. Vaak zorgt Moeder Natuur al voor de kruiden die je nodig hebt, je vind ze dan in je eigen tuin of in de natuur om je heen.

Pallas Athene (o.a. creativiteit en kunst), Cheiron (genezen van oude pijn) en Mercurius (o.a. schrijven) staan dicht bij de Zon in Vissen en tegenover de Maan.
Creatieve expressie is een mogelijkheid voor je om je te bevrijden van emotionele ballast. Via intuïtief schrijven van gedichten, songteksten of verhalen, laat je fantasie de vrije loop en schakel je kritisch denken echt uit (Saturnus staat in verbinding met Mercurius), dan kunnen de mooiste creaties tevoorschijn komen.

Ik wens je een heerlijk creatief en opgeruimd weekend.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Plaats een reactie