Zonsverduistering en Nieuwe Maan in Vissen

Zondag 26 februari om 15.54 uur is het Zonsverduistering en om 15.57 uur is het Nieuwe Maan in het dromerige en mysterieuze teken Vissen.
Elke nieuwe maan vraagt om inkeer, het is tijd om los te laten wat je niet meer nodig hebt voor je volgende ronde.
De Zon en de Maan staan samen aan de hemel en maken een verbinding, vanuit het teken Vissen, met je eigen gevoelswereld. Het teken Vissen staat ook voor inspiratie, creatieve expressie, muziek, meditatie maar ook voor jezelf terugtrekken in je eigen wereld of in de natuur vooral bij het water. Daar waar je je kunt laten mee drijven op de stroming van de golven en waar je je dromen voluit kunt beleven.
Geef je over aan de grenzeloze energie om op een creatieve manier je dromen te uiten via intuïtieve tekeningen of schilderingen. Dit kan je helpen om dicht bij jezelf te blijven en je niet te laten mee stromen met alles wat vanuit de buitenwereld op je af komt. Je bent met deze Maan nu extra gevoelig omdat je voelsprieten meer uit staan dan je gewend bent .

De planeet Neptunus staat samen met de Zon en de Maan en hij voelt zich als een vis in het water omdat hij heersers is over dit teken Vissen. Neptunus gaat o.a. over inspiratie, onbaatzuchtige liefde, creatieve expressie, mediamieke gaven en overgave, maar ook is er de andere kant van Neptunus die gaat over misleiding, alcohol- en drugsgebruik, list, leugen en bedrog. Dit zorgt voor een extra gevoelige sfeer, het nadeel is dat als je niet bij je eigen energie blijft, je wordt meegezogen door de energieën van anderen waardoor je je kunt laten verleiden door mooie verhalen van anderen. Als je dol bent op een glaasje wijn dan is de kans groot dat je het niet bij 1 of 2 glaasjes laat (proost).

Er is meer aan de hand want de planeet Mars staat samen met de planeet Uranus in het teken Ram vierkant Pluto en oppositie Jupiter, dit is een combinatie van energieën die ervoor kunnen zorgen dat als je emoties, frustratie en woede hebt opgekropt deze nu voor onverwachte explosies kunnen zorgen en onvoorspelbaar gedrag en zeker met een glaasje teveel op! Je wilt je door niets of niemand meer laten beteugelen en gaat voor je eigen vrijheid. Het grenzeloze wat bij de Vissen hoort kan er hier voor zorgen dat je ver over je grenzen kunt gaan.
Let er  dit weekend goed op dat je niet overhaast beslissingen neemt maar zorg ervoor dat je alles met volle aandacht doet. Je aandacht kan makkelijk afgeleid worden van dat waar je mee bezig bent. Ook belangrijk is dat als je boosheid voelt opkomen je eerst tot 10 telt voordat je reageert..

Tegelijkertijd met de nieuwe maan is het Zonsverduistering. Elke Zonsverduistering luidt weer een nieuwe periode in, een periode van grote veranderingen die tot enkele maanden daarna door kunnen werken. Je dromen en plannen die je bij de laatste maansverduistering van 10 februari had kunnen nu hun weg vinden naar buiten.
Deze ringvormige zonsverduistering is bij ons in Europa niet waar te nemen maar de uitwerking daarvan is duidelijk voelbaar over de gehele aarde.
De bovenstaande planeetstanden spelen mede door de zonsverduistering een grote rol in wat er zich op aarde afspeelt. Zoals bijvoorbeeld opgekropte agressie, onvoorspelbaar gedrag en weerstand die naar buiten kunnen komen.

 

25 februari 2017

 

 

 

 

 

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Plaats een reactie