Astrologisch weerbericht 20 december 2016

Deze week is de planeet Mars van het teken Waterman naar de Vissen overgegaan, dat maakt onze inzet meer sensitief, meelevend, meelijdend met alles wat om ons heen gebeurt en ook emotioneel prikkelbaar. We hebben hiermee de neiging om veel emoties op te vangen van de omgeving en van wat er via de media tot ons komt waardoor. Het is belangrijk om onze grenzen aan te geven om onszelf niet te verliezen en op te gaan in pijn en verdriet van anderen. Mededogen is waar het om gaat.

De planeet Mercurius is retrograde (achteruit) gaan lopen in het teken Steenbok, het is nu tijd om plannen goed uit te werken, om alles wat je niet kunt gebruiken op te ruimen en schoonschip te maken om je nieuwe plannen de ruimte te geven om goed voor te bereiden om tot een succes te brengen. Alles nog eens goed doorlezen om te voorkomen dat je over de kleine lettertjes heen leest, het is nu de tijd om goed beslagen ten ijs te komen.
Het is ook tijd voor inkeer en te luisteren naar je Innerlijke Stem, je terug te trekken uit alle drukte van het dagelijkse leven en de stilte in jezelf op te zoeken.
We gaan een belangrijk jaar afsluiten en daarom is het ook goed om terug te kijken wat het jaar je gebracht heeft en wat je wilt veranderen in het nieuwe jaar. Wat is nodig om los te laten om weer vrij verder te kunnen om nieuwe talenten naar buiten te brengen. Wat heb je nodig om vooruit te kunnen.

De Zon gaat morgen de 21ste in het teken Steenbok lopen tijdens de Winterzonnewende.
De dag en nacht zijn even lang en we vanaf nu wordt het weer langer licht.
De Steenbok is de geduldige vormgever aan onze plannen vandaar dat het nu mogelijk zal zijn om alle ideeën die nog in de lucht hangen ook in een vormkracht om te zetten. Ze kunnen nu landen op aarde.

De planeet Uranus, de planeet van de vernieuwing en plotselinge veranderingen, maakt een verbinding met de planeet Saturnus (de planeet van de Steenbok) die samen helpen met de uitvoer van nieuwe plannen. Ook de planeet Jupiter doet een duit in het zakje en werkt graag mee om alles tot een goed resultaat te brengen.

Rond de Kerstdagen voegt de planeet Venus zich bij dit gezelschap waardoor er mogelijk nog een wapenstilstand kan komen in oorlogsgebieden. Waarin hopelijk toch enigszins een gevoel van Vrede merkbaar zal zijn!

Ik wens iedereen een hele fijne Kerst en een heel gezond en inspirerend 2017.

Harte groet Trudy

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 gedachten over “Astrologisch weerbericht 20 december 2016”

  1. Dank.je wel Trudy voor deze heldere uitleg. Ik heb je nog gesproken voor de vakantie en gelukkig voelde ik de rust komen waardoor ik mijn gevoelens van frustraties kon loslaten. Ik voelde me gehoord en gezien, en kreeg opnieuw inzichten. Net wat ik effe nodig had. Nu heb ik echt zin in de vakantie. Dank je wel.
    Jij ook hele fijne feestdagen en een liefdevol 2017

    Beantwoorden

Plaats een reactie